Novica

IoT konferenca Living Bits and Things 2016: Podatki so novo zlato!

23. junij 2016

 

IoT konferenca Living Bits and Things 2016, ki se je odvila 20. in 21. junija na Bledu, je presegla pričakovanja organizatorjev, med katerimi je bil tudi Tehnološki park Ljubljana d.o.o. (TPLJ) kot vrhunsko poslovno podporno okolje za razvoj visoko-tehnološkega podjetništva.

V dveh dneh se je konference, ki jo z nagovorom odprl minister za javno upravo Boris Koprivnikar, udeležilo več kot 100 udeležencev (okoli 25 % več kot lani), od katerih jih je kar dve tretjini prihajalo iz tujine, na govorniškem odru se je zvrstilo več kot 20 predavateljev tako iz gospodarskih kot negospodarskih sfer, kar polovica iz tujine, odvilo se je 8 tematskih delavnic in prvi slovenski forum »Digitalna preobrazba«, katerega cilj je vzpostavitev sodelovanja med državo in industrijo, konferenco pa je zaključila okrogla miza na temo izgradnje Iot in poslovno-tehnološkega ekosistema v regiji, ki jo je pripravila mag. Marjana Majerič, pomočnica direktorja TPLJ.

Med sodelujočimi in partnerji konference naj izpostavimo IBM, GE Digital, Metronik, Danfoss, Schneider Electric, Jablotron, L-TEK, TECOS - orodjarski grozd, Senlab.io, Tehnološki Park Ljubljana, Trend Micro, Alba Leasing, Bosch Rexroth, LTFE, FRI, MIZŠ, globalni IoT Council, AHK – slovensko-nemška gospodarska zbornica in Slovensko logistično združenje.

Konferenca Living Bits and Things 2016 je potekala vzporedno z 29. blejsko eKonferenco.

Podrobnosti in nekaj fotografij v priponki


NA VRH  |  NATISNI STRAN